3 Episod Terbaik The Peaky Blinders Pernah Menurut Reddit

Walaupun untuk rancangan TV yang paling terang, ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk sesetengah episod dianggap biasa-biasa sahaja.

Thomas Shelby
Thomas Shelby. Foto: BBC
Walaupun penonton mungkin tidak menikmati episod ini seperti yang lain, ia adalah penting untuk perkembangan cerita/watak.

Sebaliknya, terdapat episod yang membuatkan anda menjadi “wow”, episod yang menjadikan rancangan itu benar-benar ikonik. Episod ini memastikan penonton terlibat dalam cerita dan menggalakkan lebih ramai orang menonton pada musim ini.

“Peaky Blinders” akan dikeluarkan pada awal tahun 2022, jadi kami memutuskan untuk melihat kembali musim semasa dan mengetahui episod mana yang paling disukai peminat.

Baca: Berapakah bayaran Celine Murphy untuk episod Peaky Blinders

Siri ini mempunyai lima musim dan setiap musim terdiri daripada enam episod.

Kita boleh katakan bahawa rancangan ini mempunyai lebih sedikit episod setiap musim berbanding rancangan TV popular yang lain, tetapi kualiti episod dan lakonan yang hebat menjadikannya salah satu rancangan TV terbaik abad ke-21.

Perbincangan sebegini selalunya berdasarkan kandungan khalayak, kawasan di mana komuniti Reddit yang lebih besar berasa selesa.

Peak Blinders. Musim 1, Episod 6.
Musim 1, Episod 6 (2013)
Melihat penilaian IMDB untuk akhir musim, tidak banyak rancangan yang setanding dengan Peaky Blinders. Hampir setiap akhir musim mempunyai rating 9.2 dan ke atas, dan akhir musim 1 tidak berbeza.

Semasa Thomas Shelby merancang untuk menyingkirkan Billy Kimber, beberapa rahsia keluarga yang mengganggu telah terbongkar dan kita melihat usaha terakhir untuk memusnahkan keluarga Campbell dan Shelby.

Perlawanan antara Peaky Blinders dan Cumbers Gang adalah adegan yang kami tunggu sepanjang musim.

Apabila Tommy menamatkan pertarungan dengan menembak muka Billy Kimber, lelaki itu keluar dengan senjata terbaik mereka untuk pertarungan gaya barat. Tiada siapa menjangkakan adegan itu akan berakhir dengan cara ini, dan kami mendapat gambaran pertama tentang betapa jahatnya Tommy Shelby.

Walaupun ramai pengkritik menganggap episod ini sebagai akhir musim paling lemah Peaky Blinders, ia mewakili tontonan wajib bagi ramai penonton rancangan itu.

Cillian Murphy tinggal bersama orang gipsi untuk bersedia menghadapi Thomas Shelby dalam Peaky Blinders.

The Peaky Blinders, Musim 4, Episod 1.
Musim 4, Episod 1 (2017)
Musim 4 ialah musim terbaik Peaky Blinders, menurut ramai pengguna Reddit. Episod pertama melakukan kerja yang hebat untuk memperkenalkan penonton kepada cerita baharu.

Kami melihat Tommy menjalani kehidupan yang sunyi, terputus sama sekali daripada keluarganya dan semua orang yang dia sayangi. Sekarang malam Krismas dan semua orang dalam keluarga Shelby menerima surat yang menyatukan mereka semua. John dan isterinya Esme tidak menghadiri perjumpaan itu.

Penembakan dan pembunuhan berikutnya terhadap John Shelby mungkin merupakan adegan paling mengejutkan yang pernah dilihat oleh sesiapa pun dalam siri ini. Luca Changretta dan pasukannya tidak bermain ketika itu. Luca adalah jenis musuh baru, Tommy lebih berbahaya daripada musuh sebelumnya.

Episod ini dinilai tinggi oleh pengguna Reddit kerana pembunuhan mengejutkan salah seorang daripada tiga saudara Shelby dan persembahan cemerlang Luca Sangrita.

sakit buta Musim 2, Episod 6.
Musim 2, Episod 6 (2014)
Siri akhir Musim 2 sudah pasti salah satu episod terbaik Peaky Blinders. Selain itu, dengan penarafan 9.6/10 pada IMDB, ia boleh disenaraikan dengan mudah sebagai salah satu episod terbaik di TV.

Hari derby yang ditunggu-tunggu tiba dan kami mengetahui bahawa Tommy berada dalam keadaan kritikal. Dia bercadang untuk mengalahkan musuhnya, tetapi terkejut apabila mendapati Grace mengandung anaknya.

TONTON: Billie Eilish dan Celine Murphy kelihatan comel, tetapi mereka tidak berkaitan.

Sementara itu, Polly membunuh dan menangkap Campbell. Bagaimanapun, apabila anak buah Campbell membawa Tommy ke padang kosong, nampaknya dia sudah terlambat untuk menghukumnya. Atau sekurang-kurangnya, kami berharap semua orang di Campbell’s melakukannya.

Beberapa saat sebelum hukuman mati, seorang berpaling dan menembak dua lagi di kepala. Kami tidak lama lagi mengetahui bahawa dia sebenarnya bekerja untuk Winston Churchill dan melihat Tommy sebagai sekutu yang berpotensi untuk masa depan.

Tommy bebas untuk pergi dan ini kali pertama dia menjadi emosi di rancangan itu. Dia menyalakan rokok “terakhir” sebelum digantung dan berkata, “Saya hampir berlumuran darah,” dalam apa yang dianggap sebagai salah satu adegan terbaik rancangan itu.

Walaupun terdapat banyak episod yang patut dimasukkan dalam senarai, ketiga-tiga ini menonjol dalam kalangan komuniti Reddit. Sekarang kita perlu menunggu dan melihat bagaimana tambang musim 6 berbanding episod sebelumnya dan adegan ikonik baharu yang akan dipaparkan dalam episod akan datang.

About Mehmood Ayaz

Mehmood Ayaz is a popular blogger and writing expert. He is very passionate about writing on daily news update. He has posted articles on fashion, news update, mobiles and technology.

Leave a Reply