Sekuel ‘Zootopia 2’ Akan Berlaku

Selepas keluaran “Zootopia” pada tahun 2016, berjuta-juta peminat yang menyukai karya animasi ini berulang kali bertanya soalan yang sama, adakah sekuelnya?

Zootopia Disney
Berikutan begitu banyak petunjuk mengenai bahagian kedua, kami tidak dapat mengelak daripada tertanya-tanya bagaimana ceritanya, siapa yang akan membintangi filem itu dan bila ia akan ditayangkan.

Jadi, apakah yang kita tahu tentang bandar haiwan yang dikenali sebagai Zootopia dan adakah kita akan mendapat peluang untuk menyelami dunia ini lagi?

Semak maklumat terkini tentang Zootopia 2.

Kredit Disney
Zootopia 2 berlaku
Seperti yang kita semua tahu sejauh mana yang telah dilakukan Disney+ semasa pandemik Covid-19, peminat tidak sabar-sabar menunggu untuk melihat bagaimana Zootopia 2 akan dikeluarkan, sama ada penstriman dalam talian, teater atau kedua-duanya.

Pada 9 Februari 2023, Ketua Pegawai Eksekutif Disney Bob Iger mengesahkan bahawa ‘Zootopia 2’ akhirnya berlaku. “Saya sangat teruja untuk mengumumkan hari ini bahawa studio animasi kami sedang mengusahakan sekuel kepada beberapa francais paling popular dalam Toy Story, Frozen dan Zootopia,” katanya.

“Kami akan berkongsi lebih lanjut mengenai produk ini tidak lama lagi, tetapi ini adalah contoh yang bagus tentang cara kami bersandar pada jenama dan francais ikonik kami.” Egger menyambung.

Malangnya, tarikh tayangan yang tepat masih belum dapat dipastikan dan tiada treler kerana filem ini dalam peringkat awal pembangunan.

Kredit imej: Walt Disney
Zootopia 2
Malangnya, tiada kata rasmi mengenai pelakon rasmi Zootopia 2. Bagaimanapun, kedua-dua pelakon itu mendedahkan sedikit dan memberi kami beberapa maklumat baru.

Mark Smith, yang menyuarakan Pegawai McHorn dalam episod pertama, memberikan temu bual pada 2017 di mana dia mengesahkan bahawa dia akan memainkan semula peranannya dalam sekuel itu.

Maksud Bandori dalam Combo dan Last Dragon
Pada 2019, Fox’s Finnick, disuarakan oleh Tommy Lister, berkata, “Sejujurnya, saya tidak boleh bercakap banyak tentang sekuel, tetapi pasti akan ada satu dan saya akan mengusahakannya.” Pengarah merancang untuk membuat siri trilogi dan merancang untuk menggunakan bajet $300 juta untuk bahagian kedua.

Malangnya, Tommy Lister meninggal dunia pada tahun 2020 dan tiada kata-kata mengenai penggantinya.

Artis lain, seperti Byron Howard, berkata mereka teruja dengan misi Zootopia dan berapa banyak cerita baharu yang akan didedahkan.

Dengan pelbagai jenis watak, trilogi Zootopia pastinya penuh dengan cerita dan anekdot yang menarik.

plot Zootopia 2
Episod pertama Zootopia tidak benar-benar berakhir dengan cenuram, sekuel ini mempunyai sejuta kemungkinan berbeza untuk diterokai.

Bintang filem itu, Goodwin dan Jason Bateman, kedua-duanya berkongsi pemikiran mereka untuk membangunkan cerita itu.

Sebagai contoh, Goodwin berkata, “Nick perlu meyakinkan Judy bahawa dunia bukanlah segala-galanya dan dia mempunyai sesuatu untuk diperjuangkan.”

Jason Bateman menyimpannya pendek dan manis dalam komennya, “Kami berdua bertengkar. Pembersihan jalanan. Polis baharu. Berhati-hati dengan orang jahat.”

Bagaimanapun, peminat setia menanti sekuelnya.

About Mehmood Ayaz

Mehmood Ayaz is a popular blogger and writing expert. He is very passionate about writing on daily news update. He has posted articles on fashion, news update, mobiles and technology.

Leave a Reply