Sebab Sebenar Crispin Glover Meninggalkan ‘Tuhan Amerika’

Walaupun musim pertama berjaya, ‘American Gods’ mempunyai rekod membina yang membawa kepada penyingkiran ramai ahli pelakon.

Freemantle ialah penerbit utama filem ini. Penerbit eksekutif pada Kenny, Damian Kindler, Charles H. Ackley, Mark Tinker, Stephanie Burke, David Paul Francis, Craig Seksky dan Ian McShane.

Sepanjang tiga musim tayangannya, rancangan itu mempunyai jalan cerita yang tidak stabil disebabkan oleh tiga Shiners yang berbeza.

Konflik kreatif antara syarikat produksi Fremantle, Starz, pasukan kreatif dan pelakon telah mengakibatkan kelewatan besar dalam menyiapkan musim kedua. Pelbagai perubahan pemutus dan pemecatan telah menghasilkan pelbagai perbincangan dalam komuniti dalam talian.

Memperkenalkan showrunner baharu pada awal setiap musim, siri ini menjadi lebih stabil dari segi pengeluaran, jalan cerita dan watak.

Keluar kemunculan Crispin Glover adalah petanda buruk. Menurut novel, Shadow Mister World Loki dan Loki dan Odin adalah pengkhianat.

Dia menyaksikan kelahiran Shadow, kematian Laura, dan pertemuan rahsia Lao.

Dia mengorbankan perang antara tuhan lama dan baru, dan berhasrat untuk memberikan kuasanya, membunuh Odin, dan bosan dengan kekeliruan yang disebabkan oleh perang. Jika Glover tidak memainkan watak Mr. World, peminat menunggu skrip berdasarkan cerita itu.

Sekuel ketiga memperkenalkan Danny Trejo dan Dominic Jackson sebagai Mr. World, penjelmaan baharu Pemimpin Tuhan Baharu, dan menambah kepelbagaian kepada syarikat dan menerima peranan watak daripada novel asal. Ini adalah teasernya. Siri ini terjejas.

Ia mengejutkan peminat kerana tiada siapa yang mengatakan bahawa Mr. World akan dibuat semula sejak Crispin Glover membintangi dua siri pertama.

Seorang pelakon utama dalam dua musim pertama, dia mempunyai peranan kecil dalam musim ketiga, tetapi telah disenaraikan sebagai bintang tetamu pada musim ketiga.

Tiada siapa yang tahu apakah ciri terbaru Mr. World, Miss World, tetapi kulit filem itu akan sentiasa berubah. Khalayak yang menunjukkan perubahan atau kuasa yang lebih mengganggu cth.

Dalam Sada Sri Vishva
Perubahan pertama muncul dalam tayangan perdana musim ketiga, dengan Mr. World bertukar menjadi Miss World, dimainkan oleh Dominique Johnson dan ramai pengikutnya berpakaian emas.

Kemudian dalam siri, Miss World Mr. World, tetapi yang ini berbeza. Danny Trejo ialah Mr. World yang baharu dan dia lebih hebat dari segi fizikal berbanding penampilan sebelumnya.

Walaupun perubahan itu dilindungi oleh kekurangan gam atau keperluan untuk cast, ia tidak sepadan dengan semangat sebenar Mr. World.

Satu kelainan utama dalam novel ini ialah Mr. World ialah Loki dan dia menggunakan persona Mr. World untuk mencipta konflik antara pelbagai tuhan dan mewujudkan kekeliruan di dunia. Kotoran ini membuatnya gembira dan kekuatannya bertambah sejak dia memakannya.

Oleh kerana siri itu menyimpang dari cerita asal, Encik Encik Encik Ko dalam realiti rancangan itu. Urutan ini mendedahkan Mr. World sebagai peralihan dan pelakon berbeza memainkan peranan sebagai Mr. World.

Seperti yang dibincangkan dalam bab ini, ini merupakan keputusan penting semasa membuat dan menerima buku asli. Bunyinya mengelirukan, tetapi kesimpulannya ialah En. World cuba mengembangkan pengaruhnya sambil mengekalkan namanya.

Glover dan Jackson Mr. Mereka juga menerangkan kepentingan menyesuaikan diri dengan pengaruh yang berbeza di dunia.

About Mehmood Ayaz

Mehmood Ayaz is a popular blogger and writing expert. He is very passionate about writing on daily news update. He has posted articles on fashion, news update, mobiles and technology.

Leave a Reply