Berapa Banyak Filem yang Pernah Ditemui Tom Hanks dan Gary Sinise?

Apakah yang anda fikirkan apabila anda mendengar Tom Hanks dan Gary Sinise?

Yang terkenal “Saya mahu nasib?” awak dengar awak dengar

Atau ingat zaman kanak-kanak anda apabila Forrest Gump dan Lt. Dekan seperti keluarga anda? Nah, jika tidak, sekarang mungkin masa yang baik untuk bermula.

Memandangkan kedua-dua pelakon itu adalah bintang berbilang tanda sempang, mereka telah bekerjasama dalam beberapa kali. Ketahui lebih lanjut di bawah!

Saya bersetuju menerima e-mel dan iklan yang diperibadikan.
Tom dan Carrie adalah nama biasa dalam industri filem. Kini secara semula jadi setiap pengarah cuba bekerja dengan kedua-duanya sebanyak mungkin.

Tetapi dalam filem manakah dua bintang ini berlakon?

Filem Tom Hanks dan Gary Sinise.
Tom Hanks dan Gary Sinise bekerjasama dalam tiga filem. Forrest Gump, The Green Mile dan Apollo 13.

Komp Hutan
Forrest Gump telah diadaptasi pada tahun 1986 daripada novel Winston Groom 1994 dengan nama yang sama.

Ia diarahkan oleh Robert Zemeckis dan membintangi Tom Hanks sebagai Forrest Gump yang berbudi bahasa dan berfikiran sederhana.

Ia adalah komedi kelakar tentang seorang lelaki yang tidak sesuai dengan satu demi satu pengembaraan.

Filem ini bermula dengan kelahiran Forrest di Alabama pada akhir 1940-an.

Dia mempunyai kecacatan mental yang membuatnya gembira, baik hati dan penyayang — kualiti yang perlu ada pada seorang lelaki apabila anda menjalani hidup anda dengan perlahan.

Semasa kecil, dia bertemu Jenny Curran (Robin Wright) dan menjadi kawan segera.

Tetapi Jenny sibuk memberontak terhadap bapanya dan tidak menghabiskan banyak masa dengan Forrest.

Dia melarikan diri dari rumah untuk meneruskan kerjaya lakonan, dan Forrest mengikutinya ke kolej apabila dia mendaftar di Universiti Alabama.

Mereka berkongsi ciuman pertama mereka di sana – atau adakah ia kedua mereka?

Mereka tidak boleh bersetuju dengan butiran – tetapi akhirnya, Jenny berpindah ke New York City, di mana dia menjadi model fesyen yang berjaya.

Dirakam dalam 200 hari, ia menjadi 10 blokbuster Terbaik dan dicalonkan untuk sembilan Anugerah Akademi, termasuk Gambar Terbaik dan Pengarah Terbaik untuk Zemeckis di Anugerah Akademi ke-67.

Filem ini juga dicalonkan untuk empat Anugerah Golden Globe dan tiga Anugerah BAFTA.

Pada tahun 1995, Zemeckis memenangi Oscar untuk Filem Terbaik dan Pengarah Terbaik di Anugerah Akademi ke-68.

Filem ini mendapat rating 96% pada Rotten Tomatoes dengan rating purata 8 berdasarkan 75 ulasan.

Batu Hijau
The Green Mile ialah filem adaptasi 1999 daripada novel Stephen King dengan nama yang sama.

Filem ini diarahkan oleh Frank Darabont dan membintangi Tom Hanks sebagai pegawai pembetulan dan Michael Clarke Duncan sebagai banduan hukuman mati dengan hadiah ghaib.

Filem ini mengenai Paul Edgecombe, seorang pegawai pembetulan di Gold Mountain Penitentiary pada tahun 1932. Filem ini diarahkan oleh Tom Hanks dan dibintangi oleh Edgecomb.

Paul mengendalikan “Green Mile” yang menempatkan banduan hukuman mati. John Coffey muncul di penjara dan segera dibenci kerana dia berkulit hitam.

Walau bagaimanapun, apabila Edgecombe mengetahui perkara ini, dia mendapati bahawa kopi mempunyai kuasa penyembuhan yang luar biasa.

The Green Mile menerima ulasan positif daripada pengkritik dan telah dicalonkan untuk dua Anugerah Akademi, termasuk Filem Terbaik dan Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik (Michael Clarke Duncan).

Ia mengaut $136 juta di seluruh dunia berbanding bajet $50 juta dan telah dicalonkan untuk 5 Anugerah Saturnus, termasuk Filem Fantasi Terbaik dan Pelakon Terbaik untuk Tom Hanks.

Tom Hanks ialah sepupu Abraham Lincoln.
Apollo 13
Apollo 13 ialah sebuah filem dokumentari Amerika 1995 yang diarahkan oleh Ron Howard dan dibintangi oleh Tom Hanks, Kevin Bacon, Bill Paxton, Gary Sinise dan Ed Harris.

Lakon layar oleh William Broyles Jr. dan Al Reinert mendramatisir misi bulan Apollo 13 1970. Buku ini adalah adaptasi The Last Moon: The Perilous Voyage of Apollo 13 oleh angkasawan Jim Lovell (lakonan Hanks) dan Jeffrey Kluger.

Filem ini mengikuti angkasawan Lovell, Jack Swigert (Kevin Bacon) dan Fred Hayes (Bill Paxton) pada Apollo 13, misi pendaratan bulan ketiga Amerika.

Dalam perjalanan, letupan di atas kapal memusnahkan bekalan oksigen dan kuasa elektrik kapal angkasa mereka.

Ini memaksa pengawal penerbangan NASA untuk membatalkan pendaratan bulan dan melemparkan misi untuk membawa ketiga-tiga mereka pulang dengan selamat ke dalam konflik.

About Mehmood Ayaz

Mehmood Ayaz is a popular blogger and writing expert. He is very passionate about writing on daily news update. He has posted articles on fashion, news update, mobiles and technology.

Leave a Reply